Over mij

(Meer over mijn achtergrond en opleidingen vind je hier: Achtergrond en opleidingen)

 

Ik ben Chantal de Groot, de persoon achter 'Chantal verbindt'. Naast mijn reguliere baan ben ik sinds 2007 bezig met energetische werk, en eigenlijk altijd al geïnteresseerd in persoonlijke & intuïtieve ontwikkeling.

Werk

Als klantmanager en trajectbegeleider heb ik bijna 18 jaar met bijstandsgerechtigden gewerkt die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Veelal multiproblem-gezinnen en mensen met heel diverse achtergronden en pijn. Na een periode van burn-out merkte ik dat dit werk klaar was voor mij en ben als zij-instromer begonnen aan een nieuwe carrière in de zorg. Om op een andere manier met mensen te werken. 

Signalen

Achteraf gezien waren er natuurlijk al eerder signalen dat het niet zo goed ging, maar als je gewend bent op je hoofd en wilskracht te vertrouwen lijkt het alsof je alles aan kunt. Eenmaal in gesprek met een loopbaancoach kwam mijn levensloop aan bod en wat eerder nooit gebeurde kwam nu wel: ik ging voelen. Voelen wat bepaalde traumatische gebeurtenissen met mij hadden gedaan. Voelen dat ik de signalen mijn lichaam eigenlijk nooit serieus had genomen. Blijkbaar was het tijd!

Inzicht

Gesprekken met de huisarts en een traject bij een hele fijne haptonoom hebben me veel gebracht, ook heb ik verschillende sessies bij een paardencoach gevolgd, cranio-sacrale therapie geprobeerd, workshops gevolgd (leven in flow - herstellen van trauma) maar vooral geleerd om te vertragen en zachter te zijn. Het hoofd te zien als instrument en niet als degene die de richting bepaalt. Dat doen je intuïtie en je hart! 💗

Ik ben dankbaar voor wat het leven mij gebracht heeft en ben van nature positief en optimistisch. Heb veel geleerd en kan met zachte ogen naar de wereld kijken.

Ik mocht leren dat ik zelf ook gedragen wordt.En dat is misschien wel de belangrijkste les van allemaal: vertrouwen en overgave.

Lieve groet,

Chantal