Luisterkind

Misschien weet je dat ik een paar jaar geleden de opleiding tot Luisterkindwerker met veel plezier heb gevolgd en succesvol heb afgerond. Ook de verdiepingsmodules heb ik allemaal gedaan en ik heb veel grote en kleine mensen mogen helpen. Ik heb me daarna op andere vlakken verder ontwikkeld (zie hier) en uit al die verschillende onderdelen is iets nieuws ontstaan. 

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek om nog eens volgens de Luisterkindmethode een afstemming te schrijven voor een jong meisje. En ik wilde het graag doen, zeker omdat haar ouders via iemand die ik erg waardeer bij mij terecht zijn gekomen. Maar.... het liep niet, het stroomde niet en het verhaal kwam niet lekker tot stand. Tot het kwartje bij mij viel en ik besefte dat ik aan het proberen was om een deel van mijn kennis en vaardigheden buiten te sluiten, om een zo zuiver mogelijke Luisterkindafstemming te schrijven. Dat was immers de wens van de ouders.... En het was een les voor mij om mezelf niet in een vorm te dwingen waar ik allang niet meer in pas, ook niet om iemand anders terwille te zijn. Van die waardevolle momenten die je dwingen in de spiegel te kijken. Niet geheel pijnloos maar wel nodig om bij jezelf te blijven.  

 

'Je kunt je kennis niet opzij zetten. Dit is wie je bent en wat je doet. Het kan niet op een andere manier en je kunt niet terug veranderen in de persoon die je was. Je hebt je verder ontwikkeld en bent zo gegroeid! Blijf zo puur en zo licht als je bent en ga je niet aanpassen omdat je denkt dat dat beter is voor de ander, kijk naar wat het jezelf kost om niet volledig tot wasdom te komen. Het leven is zoveel rijker en kent zoveel meer lagen nu je op je plek bent! '